MEF er skeptisk til Statens vegvesens karakterbok

19.10.2017
Anleggsplass kommunikasjon.jpg

I DN i går kunne vi lese at Statens vegvesen skal lage «karakterbok» som systematiserer kvaliteten på entreprenørselskapenes tidligere jobber. De mener dette vil bidra til en bedre anleggsbransje.

Adm. dir. Julie Brodtkorb i MEF

Statens vegvesen er en gigant for entreprenørmarkedet – etaten tildeler årlig rundt 500 kontrakter på anlegg og drift til en verdi på mellom 40 og 50 milliarder kroner.

Veietaten skal se på kvaliteten av levert anleggsarbeid, men også på oppfølging av underleverandører, påvirkning av ytre miljø og helse- miljø og sikkerhetsarbeidet i sin nye karaktersetting.

MEF er skeptiske

Hvordan skal nye entreprenører vinne anbud om du er avhengig av Statens vegvesens karakterbok? Bør Statens vegvesen bruke ressurser på å utforme et karaktersystem? Nå burde vel alle være opptatt av regjeringens marsjordre om å bygge mest mulig vei for pengene, ikke av å utvikle mer byråkrati.

Adm. dir. Julie Brodtkorb er i prinsippet positiv til alt som kan bidra til at seriøse entreprenører velges, men er kritiske til det signal Statens vegvesen sender entreprenører med en «karakterbok».

Les hele saken på Dagens Næringsliv.

Kontakt oss

MEF
Postboks 505 Sentrum
0105 Oslo
Telefon: 22 40 29 00
E-post: firmapost@mef.no

Besøksadresse

MEF
Fred. Olsensgt. 3
0152 Oslo (NB! Kun besøksadresse)

Snarveier

Nyhetsarkiv
Medlemsoversikt
MEFs KS/HMS
Personvernerklæring
Intranett for ansatte