Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Publisert: 26-06-2024

MEFs resultater i 2023

Selv om året som er lagt bak oss har hatt mørke skyer over seg, har det for bransjen heldigvis også vært positive nyheter. Les MEFs årsberetning for 2023 her.

MEF lever av, for og med våre medlemmer. I internasjonale hendelser som påvirker markedet i riktig retning, og i feil retning. Med gode økonomiske tider og dårlige økonomiske tider. Vi er rammet av nedgangstider - med høy inflasjon, høyt rentenivå, et svakt marked og med stadig nye statlige krav som er krevende for bedriftene.

Vårt fokus har derfor vært å påvirke det politiske med reguleringer, til å få jobbene ut og til å øke satsingen på infrastruktur og samferdsel. Langt inn i 2024 ser vi at arbeidet må videreføres.

Medlemsveksten fortsatte i 2023

Per 31.12.2023 representerte vi 2 412 bedrifter og Norges viktigste distriktsnæringer. Vi takker for tilliten. Vi opplever mye engasjement i organisasjonen - i hele landet og i alle bransjer. Vi har stor tro på at dette engasjementet sørger for at vi skal jobbe for gode resultater også i 2024.

Noe av det vi har oppnådd i 2023

  • Med MEF i spissen fikk vi stoppet Regjeringens opprinnelige plan om endringer i fagopplæringen, og dagens modell blir videreført.
  • Læreplanen for det nye fundamenteringsfaget ble godkjent i 2023, og er gjeldende fra 2024. Dette er et stort kompetanseløft for våre fundamenteringsbedrifter.
  • MEF skolen har hatt 281 kurs og webinarer med 7029 deltakere. Påfyll av kompetanse sikrer bransjens behov for å utvikle sine dyktige fagfolk.
  • Juridisk avdeling i MEF gir medlemmene våre trygghet for alltid å ha en advokat tilgjengelig som kan entreprenørenes utfordringer. Vi har styrket kompetansen i avdelingen med en advokat som er særlig god på entrepriserett, og en juridisk praktikant som har fullført utdannelsen og startet som jurist.
  • Vi er godt i gang med implementeringen av SmartMEF. Det gir våre bedrifter et nytt og robust digitalt styringsverktøy når det gamle systemet nå er utfaset.
  • Vi lanserte MEFs klimakalkulator, og jobber videre for å gjøre den best mulig for våre medlemmer.

Nok en rekord i antall lærlinger

Også i 2023 ble det satt ny rekord i antall lærlinger. Ved årsslutt 2023 var totalt antall løpende lærekontrakter i OKAB 2333, dette er en økning med 114 fra året før. Av disse lærekontraktene var det nesten 10 prosent jenter. Vi vil videre arbeide for god rekruttering av begge kjønn.

Les årsrapporten vår vedlagt i pdf.

pdfÅrsberetning 2023

Relaterte nyheter

Øyvind Loven er konferansier på Vinterfesten
Publisert:4.09.2024

Øyvind Loven er konferansier på Vinterfesten

Sarkastisk, intelligent og treffsikker. Tre ord som på alle måter beskriver standupkomiker Øyvind Loven, en av Norges mest erfarne i sitt felt.

Les merles mer
Arbeidsvarslingsbevisene er blitt digitale
Publisert:28.08.2024

Arbeidsvarslingsbevisene er blitt digitale

Alle som skal utføre arbeid på riks- og fylkesvei må ha opplæring i arbeidsvarsling. Dette gjelder uavhengig av om arbeidet er lønnet eller ikke. Kursbeviset er gyldig i 5år.

Les merles mer
MEF på Arendalsuka 2024
Publisert:7.08.2024

MEF på Arendalsuka 2024

Julie Brodtkorb deltar i flere paneldebatter i Arendal neste uke. Blant annet om formueskatt, lønnsomheten i bransjen og klimakrav. Se oversikten her.

Les merles mer